Solvang Gardsmat
Kontakt oss
Om oss

Solvang Gards og Solvang Gardsmat befinner seg på Hosteland i Masfjorden. Der vi, jeg og mannen min lever ut drømmen av et liv på landet etter mange år med å drive både butikker og restauranter. Vi koser oss hver dag mens vi steller dyrene og litt etter litt bygger opp igjen en gård som har stått ute av drift i mange, mange år.

Solvang Gard er hjem til ca 115 vinterfôret sauer, både villsau og farga spælsau. Solvang gard er også hjem til ca 60 verpehøns og ca 60 rasehøns/avlshøns av forskjellige raser og blandinger som verper forskjellige farger egg. Vaktel deler avdeling med hønene (i egne romslige bur). Hønene og vaktelene har fått sin egen etasje i låven der de går i romslige innhegninger der det gikk gris, hester og sauer i gamledager. En flokk for hver innhegning. De har naturlige sittepinner, mye spon å rote i, nye vinduer og dører og innlagt vann. Foret er fra Fiskå Mølle, og er et fullverdig kraftfor som inneholder bla mye paprika som hjelper å bidra til en veldig fin mørk plomme. De får også knust mais som snop. Selger egg til mat, rugeegg og kyllinger.

På gården har vi sauer, ullgris. gjess, høns, vaktler, påfugler og to Pyreneerhunder som passer på både store og små. Solvang Gardsmat selger skinn, egg, kjøtt, av egne dyr- Lam og Ullgris. Kjøper inn kjøtt direkte fra andre bønder der jeg er 100% sikker på har god dyrevelferd. Dyrenes velferd og å handle rett fra bonden er meget viktig for meg. Alt svin (utegris) og alt innkjøpt lam (til lammepølsene) kommer ifra Selheim gard på Voss. Slaktet på stedet av deres slakteri Voss gardslakteri. Alt storfe kommer fra «nesten-nabo» Frøyseth gardsmat. Der jeg er så heldig og får leie kjøkken når jeg lager mine produkter.

Har Utsalgslokale/Atelier på Hosteland der skinnene og skinnfellene er utstilt. Der selger jeg også kunst og håndlagede gaver. Egenprodusert og fra andre dyktige lokale kunstnere og håndarbeidere. Ta en titt på Facebook siden eller websiden for noen gaveideer. Har mye fint som jeg kan ta med neste utlevering sammen med deres bestillinger. 

Mvh Kristin T Johnson.