Ostegården
Kontakt oss
Om oss

Breivik gård ligger idyllisk til i Fana, nær fergekaien til Austevoll utenfor Bergen. Her bor og driver ekteparet Ruth og Jørn Hafslund med melking og ysting av sine 10-12 melkekyr. Det sier seg selv at det hele blir nært og personlig når besetningen ikke er større.

Her kan kuene beite fritt hele sommeren på en gammel eng bestående av mange sorter gress og lyng, noe som gir en helt egen karakter på melken. Har de lyst kan de til og med ta seg et bad i sjøen som denne engen grenser ned mot. Ostegården ønsker å være en liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg.

Da vi startet opp i 2006, var det med et mål om å utnytte egne råvarer istedenfor å kjøpe ost fra andre. Fransk ost er kjent som den beste i verden, så det var der vi hentet inspirasjonen vår. Lite visste jeg vi da om hvor vanskelig den var å lage. Fransk ost er nemlig regnet for å være den vanskeligste ostetypen å produsere. Læringskurven var bratt, men det har gått fort. Nå produserer vi mer en 15 tonn ost hvert år, vi har til og med vunnet tittelen verdens beste ost for Fanaosten vår i 2018.