Lysefjorden Mikrobryggeri
Kontakt oss
Om oss

Lysefjorden Mikrobryggeri ble etablert i 2013 og holder til i Arna Industrihus i Ytre Arna. I dag brygger vi på et 500l bryggverk som er en blanding av gamle melketanker og egne løsninger med sveiseapparat og skjærebrenner. Mange av ølene i vår portefølje er brygget etter klassiske amerikanske ølstiler. Vi har et høyt humlebudsjett og bruker gjerne teknikker som kontinuerlig humling, whirlpoolhumling og DDH. Rett som det er dukker det også opp andre øltyper; porter, imperial stout, historiske krydderøl og øl med frukt og bær, for eksempel.

Bryggeri drives av Rune Birkeland fra Lysefjorden i Fana. Rune er utdannet håndverker og en mann som liker å lage ting sjøl. Enten det er sitt eget bacon eller øl, sin egen bar eller røykhus.
Etter flere år som hjemmebrygger startet han derfor opp Lysefjorden Mikrobryggeri i 2013. På kort tid har produksjonen økt fra 600 liter pr måned (2014) til 8000 liter pr måned (2017). Rune er glad i humle og amerikanske ølstiler. Det merker du i nesten alle ølene våre.