Hella Sopperi
Kontakt oss
Om oss

Hella Sopperi drives av Erlend og Helene. Vi vil bringe nytt liv i et nedlagt gårdsbruk og samtidig forsyne bergensområdet med fersk gourmetsopp :)

Under covid ble Erlend permittert fra jobben. Han måtte tenke nytt, da ingen ville ansette i denne perioden. Det stod et tomt fjøs på gården til Erlend sine foreldre, kanskje han kunne bruke det til noe? Kanskje dyrke sopp? Dermed begynte han og Helene å pusse opp de gamle grisebingene på Uthella.

Det viste seg å være stor interesse for sopp i Bergen og området rundt. Produksjonen har siden vokst videre inn i resten av fjøset, og vi tilbyr nå fersk blågrå østerssopp, piggsvinsopp (lions mane) og shiitake til restauranter og private i bergensområdet. 

Erlend er utdannet biolog, og har stor interesse for sirkulær matproduksjon. I forbindelse med masteroppgaven fikk han opplæring av mykologene på Veterinærinstituttet på Ås. Lurer du på noe om produksjon av sopp eller soppbiologi, send en epost til erlend@hellasopperi.no

Helene har bachelor i ernæring og brenner for kortreist, miljøvennlig og sunn mat. Hun har ansvar for kvalitet og kundekontakt. Har du spørsmål om bestilling eller hvor du kan spise soppen, send en epost til helene@hellasopperi.no

Alf begynner hos oss fom. 2025, men han har bidratt hele veien med oppussing og i produksjonen ved behov. Han får ansvar for den daglige driften på Uthella.