Eikenberg
Kontakt oss
Om oss

Vi sanker de beste råvarene fra naturens spiskammers for å gi deg rene, gode smaksopplevelser. 

Naturen er et vidunderlig sted. Vi lar sol, vann og vindkraft definere prosessen og produktene som skapes. Målet er å lage verdens beste mat på ville planter, bær og blomster fra vestnorsk skog og mark. Gjennom tradisjonelle metoder omdannes smaksrike ingredienser som gran, furu, bjørk og ramsløk – skalderkål og karse – til nye produkter laget med omtanke og godt humør. Slik forsøker vi å gjøre det beste fra naturen tilgjengelig for deg.

Grunnlegger Svein Egenberg har alltid vært en sanker. Siden han var liten har han vært bergtatt av den eventyrlige naturen og vekstene som utvikles gjennom sesongen. I alle år har Svein plukket, fisket og lett etter de beste råvarene. Det har medført en inngående kjennskap til mulighetene og smakene som finnes der ute, om hva som kan spises og hvor det vokser. 80% av plantene i norsk natur er spiselige, og mange av disse kan brukes som hovedingrediens eller smakstilsetninger i matretter.

I dag fremstilles mer enn et titalls unike produkt hos oss. Det produseres krydderblandinger, oljer, salter, sauser og gelé, med rene smaker fra delikate planter, urter og bær. Risotto med gul trompetsopp og traktkantareller blir til middag, og dekorative kandiserte rognebær løfter enhver dessert. Skogen og fjellene rundt Bergen gir uendelige muligheter.

Verden er i stadig utvikling, men selv etter millioner av år er det én ting som ikke har endret seg. Mennesket er fremdeles avhengig av naturen, og vi må fortsatt høste og sanke for å overleve. Eikenberg AS har ingen ambisjoner om å redde kloden, men de har et brennende ønske om å lage verdens beste mat på rene råvarer fra urørt natur. Fordi naturen er virkelig helt vill.