Ostegårdens medarbeidere Ostegårdens medarbeidere Ostegårdens medarbeidere Ostegårdens medarbeidere
Ostegårdens medarbeidere

Verdens beste ost

I samarbeid med gode medarbeidere

Breivik gård ligger idyllisk til i Fana, nær fergekaien til Austevoll utenfor Bergen. Her bor og driver ekteparet Ruth og Jørn Hafslund med melking og ysting av sine 10-12 melkekyr. Det sier seg selv at det hele blir nært og personlig når besetningen ikke er større. Her kan kyrne beite fritt hele sommeren på en gammel eng bestående av mange sorter gress og lyng, noe som gir en helt egen karakter på melken. Har de lyst, kan kyrne til og med ta seg et bad i Fanafjorden, som denne engen grenser ned mot.
 
Ostegården ønsker å være en liten, men eksklusiv leverandør av ost med høy kvalitet og sitt eget særpreg. Ostemesteren Jørn Hafslund forteller om hvordan eventyret startet:
 
- Da vi startet opp i 2006, var det med et mål om å utnytte egne råvarer istedenfor å kjøpe ost fra andre. Fransk ost er kjent som den beste i verden, så det var der vi hentet inspirasjonen vår. Lite visste vi da om hvor vanskelig den var å lage. Fransk ost er nemlig regnet for å være den vanskeligste ostetypen å produsere. Læringskurven var bratt, men det har gått fort. Nå produserer vi mer en 15 tonn ost hvert år, vi har til og med vunnet tittelen verdens beste ost for Fanaosten vår i 2018.
 
Det lille ysteriet helt sør i Bergen har siden vunnet en rekke priser. Senest vant Jørns Brie bronsemedalje under Oste-VM i Oviedo, Spania i November 2021. 
 
Nå kan du få alle Ostegårdens produkter, til kanskje verdens beste priser, levert rett hjem til deg. Utvalget kan likevel variere basert på produksjonen.